Energielabel door Hestovius Thuiscomfort

Waarom een (verplicht) energielabel?

Het Besluit energieprestatie gebouwen vanuit de Nederlands regelgeving maakt het verplicht tot het beschikbaar stellen van een geldig energielabel. Deze verplichting geldt bij de verkoop, verhuur en oplevering van een gebouw. Met het energielabel wil de overheid eigenaren informeren over de energiezuinigheid van een gebouw. Ook wil de overheid hiermee stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Het energielabel is gebaseerd op de NTA8800 Energieprestatie voor gebouwen, een methode voor de bepaling van de energieprestatie van gebouwen. Op het energielabel staat welke maatregelen in het gebouw mogelijk zijn. Bijvoorbeeld isolatie van het dak of het plaatsen van zonnepanelen.

Daarnaast moeten verkopers en verhuurders van een gebouw verplicht de energielabelklasse (de letters A++++ tot en met G) van een geldig energielabel vermelden in advertenties. Deze verplichting geldt wanneer zij het gebouw via advertenties in commerciële media te koop of te huur aanbieden. Zoals op social media of via de website van een makelaar.

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening en minder CO2 uitstoot.

Het verplichte energielabel heeft ook zo zijn voordelen:

 • Bij diverse hypotheekverstrekkers is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor rentekorting op de hypotheek voor energiezuinige woningen. De hypotheekverstrekker zal in dit geval ook om een definitief energielabel vragen
 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig of -onzuinig het huis is en geeft je inzicht in je energierekening
 • Het energielabel geeft je uitgebreide informatie over je huis, of je je huis nog kunt verbeteren en of je al van het gas af kunt
 • Met een goed energielabel wordt je woning sneller verkocht, al is dat vandaag de dag geen probleem om een huis snel te verkopen
 • Bij een huurhuis kan het energielabel je helpen bij een gesprek met je verhuurder

Een label moet worden opgesteld door een gecertificeerd adviseur die verbonden is aan een gecertificeerde instelling en heeft een geldigheid van 10 jaar. De woning wordt door de adviseur opgenomen en de opname bestaat uit het inmeten, bepalen van isolatiediktes en welke installaties zich in of op de woning bevinden, denk hierbij aan de cv-installatie, zonneboiler of zonnepanelen.

Hestovius is gecertificeerd om energielabel uit te geven voor bestaande woningen.

Tarieven:

 • Appartement/woning tot 150m2: €275,-
 • Appartement/woning tot 200m2: €325,-
 • Woningen meer dan 200m2: €325,- + €0,60,- per m2

Welke prijs er gehanteerd moet worden is gekoppeld aan het oppervlakte van de woning welke kan opgezocht worden in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (www.bagviewer.kadaster.nl)

Een opname neemt ongeveer een uur tot anderhalf uur in beslag.

Voor de opname komen we graag in bezit van:

 • tekening van de woning
 • facturen of ander schriftelijk bewijs van aangebrachte isolatie
 • factuur (en eventueel offerte) van het zonnepanelensysteem
 • beschikbare informatie van andere installaties, zoals cv-ketel, ventilatiebox. Enz.

Tijdens de opname (huisbezoek):

 • Vrije toegang tot alle ruimtes in de woning, ook de kruipruimte en de garage
 • Toegang tot alle installaties in de woning zoals bijvoorbeeld een close-in boiler of de cv-ketel
 • Toestemming tot het maken van foto’s van installaties en bouw-onderdelen als ondersteunend materiaal voor het energielabel

Normaal gesproken heeft u het energielabel in uw bezit 7 dagen na opname. Als het een spoedopname betreft, neem dan telefonisch contact op.

Energielabel tegen eerlijke kosten bij Hestovius Thuiscomfort.

Energielabel tegen eerlijke kosten bij Hestovius Thuiscomfort.

Vraag stellen of afspraak maken?

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht